Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

Szemészet

Főoldal  /  Szemészet

A szemészeti szakorvosi vizsgálat fontossága

Pécsett az Aniron Magánklinikán szemészeti szakorvosi rendelésünkön teljes körű szemészeti kivizsgálást végeznek magasan képzett, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szemész szakorvosaink. Munkájukat Magánklinikánk által biztosított laboratóriumi, ultrahangos és egyéb szakorvosi (diabetológia, kardiológia, endokrinológia, stb.) vizsgálatok teszik teljessé.

A teljes körű szemészeti vizsgálat rendkívül fontos a szem egészségének megőrzése szempontjából. Rendszeres szemvizsgálat segít az általános szemállapot felmérésében, a fénytörési hibák azonosításában, és korai szemproblémák felismerésében, amikor még könnyen kezelhetők. Látásvesztés általában lassú folyamat, és sokan nem veszik észre, hogy látásuk rosszabbodik. Ezenkívül sok szembetegség tünetmentesen kezdődik, így csak egy átfogó és rendszeres vizsgálat képes megvédeni a látást.

Mikor érdemes elvégezni a szemvizsgálatot?

Az időzítés számos tényezőtől függ, beleértve az életkort, az egészségi állapotot és a szemproblémák kockázatát. Gyermekeknek már csecsemőkorban fontos szűrővizsgálaton részt venni, majd rendszeresen ellenőrizni. Felnőtteknek általában évente vagy kétévente ajánlott szemvizsgálat, a szemorvos javaslata alapján.

Műszeres vizsgálatok

A komplex szemvizsgálat a következőket foglalhatja magába, attól függően, hogy a szem állapotának felmérése során a szemészorvos mely vizsgálatok elvégzését tartja indokoltnak:

  • Látóélesség vizsgálata
  • Objektív és szubjektív fénytörési hibák meghatározása távolra és közelre egyaránt
  • Szaruhártya törőerő vizsgálata
  • Szemnyomás mérése
  • Pupilla funkciójának vizsgálata
  • Pupillatágítás
  • Réslámpás vizsgálat
  • Szemfenék-vizsgálat
  • Látótér vizsgálat

A vizsgálat eredménye alapján felállított diagnózis birtokában terápiás javaslattal látjuk el. Szükség esetén laboratóriumi, CT vagy MR vizsgálattal, és egyéb szakorvosi vizsgálattal tudjuk a kivizsgálást kiegészíteni: pl, cukorbetegség, magas vérnyomás betegség, vagy akár immunológiai, neurológiai betegségek kapcsán.

Az általános szemészeti vizsgálatokon túl az alábbi betegségek szemészeti gondozását végezzük: