Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

Ortopédia

Főoldal  /  Szakrendelések  /  Ortopédia

Az ortopédia a támasztó és mozgató szervrendszer (ide értve a csontok, ízületek, szalagok, izomzat) megbetegedéseinek helyreállító sebészete.

A mozgásszervekkel kapcsolatos panaszok a társadalom széles rétegét érintik, korra, nemre, aktivitásra való tekintet nélkül. E gyakori panaszok közé tartozik például az ízületi fájdalom, a lúdtalp, a derékfájás, a mozgáskorlátozottság, sportolást, baleseteket, műtéteket követő elváltozások.

Betegségek, kórállapotok, melyek kezelése, gondozása az ortopédia körébe tartozik

  • a baleseti sebészettel karöltve a sérülések okozta elváltozások, leggyakrabban sportbalesetek okozta mozgásszervi problémák (ínszalag szakadás, meniscus sérülés térdízület esetén, szalagszakadás, rándulás, törések, stb.)
  • degeneratív elváltozások (ízületi kopások, deformitások, kalapácsujj, csontkinövések)
  • anyagcsere, autoimmun, genetikai betegségek mozgásszerveket érintő elváltozásai
  • gyermekkori betegségek korai felismerése, szűrése, és kezelése (gerincferdülés, tartási rendellenességek, lábdeformitások, lúdtalp, csípőízületi betegségek)

A mozgásszervi betegségek ellátásában rendelésünk foglalkozik csecsemő és gyermekortopédiai kórképekkel, illetve szűrésekkel, ízületi, csont és izomelváltozások (porckopás, derékfájás, láb-kéz elváltozásai, izom és csontfájdalom) diagnózisával és kezelésével, sportolás okozta akkut és krónikus elváltozásokkal (pl. váll, kéz, térd, láb panaszok), sportorvoslással, a szükséges diagnosztikus és terápiás beavatkozások lebonyolításával.

A diagnózis felállítása a kórtörténet, fizikális vizsgálat mellett ízületi és ízület környéki ultrahang vizsgálattal, vérvétellel történhet intézetünkben.

Műtőnkben az ambuláns formában kivitelezhető műtéteket végezzük el. Helyi érzéstelenítésben történik a beavatkozás, majd rövid várakozás után páciensünk otthonába távozhat.

További vizsgálatok és beavatkozások

  • ízületbe adott injekciós kúrák,
  • PRP sajátvér terápia
  • kalapácsujj műtéti megoldása,
  • csontfelrakódás eltávolítása,
  • pattanóujj műtéti megoldása,
  • carpalis alagút szindróma miatti műtét.

PRP sajátvér terápia

Az autológ sejtterápiák a saját vérből nyert, különböző sejteket és fehérjéket tartalmazó vérplazma felhasználásával végzett injekciós kezeléseket jelentenek.

A leggyakrabban használt sejtterápia a PRP – Platelet Rich Plasma – saját vérből nyert thrombocytadús plazmainjekciót jelent, melynek lényege, hogy a thrombocytákat (vagyis vérlemezkéket) koncentráltan olyan helyre juttatjuk, ahol biológiai regenerációt tudnak elindítani. A thrombocytákból felszabaduló növekedési faktorok, és gyulladásgátló citokinek olyan biológiailag aktív anyagok, amik a különböző szövetek és sejtek regenerációját segítik elő, a chondocytak (porcsejtek) szaporodására is hatással vannak, vagy gyulladás csökkentő hatásúak.

bővebben >>>

Hyaluronsav injectio

Az ízületi porc pusztulásával, sérülésével járó kórképekben egy lehetséges kezelés az érintett ízületbe bejuttatni olyan gyógyszert, mely segíti a porc megtartását, illetve felépülését. Ezek közül is igen hatékony, megfelelő indikáció mellett, az ízületi porc egyik fontos anyagának, a hialuronsavnak az ízületbe juttatása injekció segítségével.