Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

Lézeres kezelések

Főoldal  /  Szakrendelések  /  Lézeres kezelések

Lézersebészet és esztétikai kezelések frakcionált CO2 lézerrel

Központunkban a legkorszerűbb többfunkciós lézerkészülékkel történnek a kezelések. A beavatkozás megkezdése előtt a készülék segítségével meg tudjuk határozni a bőrtípust, analizálni tudjuk a bőrszövet sejtjeinek vízzel való telítettségét. Ez amiatt fontos, mivel a lézerfény energiáját ezen adat alapján sokkal pontosabban, egyénre szabottan tudjuk meghatározni. Ezáltal csökkenthetők a mellékhatások, rövidül a beavatkozási és a gyógyulási idő. A szén-dioxid lézer bejut a szövetekbe, ott a sejtekben a másodperc ezred részéig tartó időtartamban a sejt közötti szövetekben lévő vízben elnyelődve felhevíti a szöveteket és elpárologtatja azokat. Nincs sérülés, nincs nyom, mivel a kezelést helyi érzéstelenítéssel végezzük el, nincs fájdalom sem. A kezelés hatására a bőrben megkezdődik a kollagén rostok termelődése, amely a ráncokat kisimítja; hegeket, pigmentfoltokat eltünteti, rugalmasabb, fiatalosabb, élettel telibb lesz a bőrfelszín.

A készülék alkalmas lézerkésként funkcionálni, mellyel kis műtéteinket nagy pontossággal, biztonsággal, optimális sebgyógyulással tudjuk elvégezni.

A készülék alkalmas lézeres rejuvenációra (bőrfiatalításra), resurfacingre (ránctalanításra, feszesítésre), anti-agingre (mélyhámlasztásra), a tágult pórusok, hegek, pigment-rendellenességek, érelváltozások kezelésére. Segítségével a teljes arc, a nyak és a dekoltázs bőrét meg tudjuk fiatalítani, ránctalanná, feszessé varázsolni. A beavatkozás során a bőr legfelső elöregedett hámrétege kicserélődik, a mélyebb struktúrákban megindul a kollagén-újdonképződés.

Beavatkozások

Miért javasolt a bőrelváltozások lézeres kezelése?

A vírusos szemölcsök fertőzhetnek (továbbfertőződés, önfertőzés), fájdalmat okozhatnak; a bőr jóindulatú elváltozásai sérülhetnek, vérezhetnek, zavaróak lehetnek mindennapi tevékenységünk során (ruha irritálhatja, borotválkozás során sérülhetnek), továbbá a pigment-foltoknál, éreredetű elváltozásoknál esztétikai szempontok is állhatnak az eltávolítás hátterében.

Hogyan hat a szén-dioxid lézer?

A széndioxid lézer a sejtekben, illetve a sejt közötti szövetekben lévő vízben elnyelődik és felhevítve a szöveteket elpárologtatja. A sebgyógyulás szempontjából a bőranalizáló rendszerrel meghatározott legalacsonyabb energiákkal távolítjuk el az elváltozásokat, mely gyors és esztétikailag közel tökéletes sebgyógyulást eredményez.

Miért előnyös a szén-dioxid lézerrel végzett kezelés?

 • Nagyon pontosan irányítható és erőssége szabályozható
 • Minimális vérzéssel és környező szövetek legkisebb károsításával jár
 • A fertőzés kockázata minimális (a lézer elpusztítja a bőrön levő kórokozókat)
 • A seb gyorsabban regenerálódik, nincs varratnyom

Konzultáció a lézeres kezelés előtt, tesztkezelés

A konzultáció során először meghallgatjuk a pácienst: mi miatt érkezett, mit szeretne eltávolítani, megváltoztatni a bőrén, milyen végeredményre számít.

Ezt követően megtekintjük a kezelendő területet szemmel, és dermatoscoppal (10-szeres felbontású saját fényforrású kontakt nagyító) a finomabb struktúrák felderítéséhez, pigment-tartalom meghatározásához. Az arc, a nyak és a dekoltázs kezelésénél nagyon fontos a bőr hidratáltsága, hisz ez határozza meg az alkalmazandó lézeres teljesítményt. Kezelést megelőzően ezen területek még pontosabb analízise is megtörténik a lézerkészülék bőranalizáló szoftvere segítségével.

Átbeszéljük a korábbi és esetlegesen jelenleg gyógyszeresen kezelt betegségeit, kizárjuk a kezelést megakadályozó egyéb tényezőket (ld. a kezelés ellenjavallatai részt).

Amennyiben a tervezett kezelésnek ellenjavallata nincs kezelési tervet készítünk: mekkora lesz pontosan a kezelt terület vagy hány elváltozást szeretnénk kezelni, ezek hol helyezkednek el, mennyi ideig fog tartani a beavatkozás, előreláthatólag hány alkalommal kell kezelni, mennyi ideig fog tartani a kezelés, mit fog érezni a páciens kezelés közben, mi történik a kezelést megelőzően, mit kell tennie a kezelést követően, milyen eredményre számíthatunk a kezelés végén és azt követően, mikor várható a végleges gyógyulás.

Amennyiben szükségesnek látszik egy nagyon kicsi bőrfelületen tesztkezelést is végzünk, hogy megtudjuk, hogyan reagál a bőr, milyen egyéni tényezők merülnek fel, amelyeket figyelembe kell vennünk a további kezelések során. Fontos, hogy a kezelés csak a természetes bőrszínen végezhető el, a szoláriumozott vagy napbarnított bőrön nem tudunk tesztkezelést végezni. Ilyenkor nő a gyulladás utáni barnás pigmentáció kialakulásának a veszélye.

Szén-dioxid lézeres kezelés ellenjavallatai

 • baktérium-, gomba-, vírus fertőzés a kezelendő bőrfelszínen
 • kóros hegesedésre (keloid) való hajlam esetében
 • autoimmun megbetegedés, immunszuppresszív kezelés
 • megelőző lézeres kezelés során fellépő problémás bőrtünetek
 • fényérzékenyítő gyógyszer szedése alatt vagy utána 3 hónapon belül
 • epilepsia
 • terhesség, szoptatás