Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

Szívsebészeti tanácsadás

Főoldal  /  Szakrendelések  /  Szívsebészeti tanácsadás

Napjaink népbetegsége a szív-, és érrendszeri betegségek közül a szívinfarktus adja a teljes halálozás egyharmadát Magyarországon. Sajnálatos módon a szívinfarktus éppen a munkaképes korú (40-50 év közötti) férfiakat tizedeli leginkább. Az infarktuson átesett beteg kezelése, rehabilitációja, az állapot miatt kialakuló munkaképesség csökkenés további terhet ró mindenkire: a családra, a társadalomra, az államra.

Pedig a betegség megelőzhető lenne: szűrésekkel felismerhető a magasabb rizikó, mely ismeretében életmódváltással a már kialakult elváltozások további romlása megállítható, egyes esetekben visszafordítható. Még tünetmentes állapotban felismerhető az érrendszer károsodása, mely megfelelő beavatkozással szintén életmentő lehet. A szívsebészeti beavatkozások egy része (szívkatéterezés) éppen ilyen esetekben nyújt segítséget. A vizsgálat nemcsak diagnózis felállítására, hanem a probléma megoldására is szolgál.

A szívműtétek pedig már súlyosabb eltérések megoldására alkalmasak.
A fenti műtétek, a műtét előtti és utáni teendők, a lehetséges kimenetelek, megoldások azonban a legtöbb ember számára nem ismertek. Az ismeretlen helyzetek félelmet, szorongást keltenek bennünk, ami megterheli szervezetünket, kóros stressz reakciót indít el, így a műtét kimenetelét jelentősen rontja.

Mi ebben segítünk Önnek. Szívsebész szakorvos kollégánk megfelelő tanácsokkal, információkkal látja el Önt. A beavatkozások során jelen tud lenni, és egy ismerős arc, egy bizalmon alapuló kapcsolat mindig megnyugtató! A beavatkozások után pedig a szükséges gondozási tevékenységet is elvégzi.