Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

Sebészet

Főoldal  /  Szakrendelések  /  Sebészet

Pécsett a Magánklinikánkon sebészeti szakrendelésünkön helyi érzéstelenítésben végezhető műtéteket tudunk végezni. Az eszközök, műszerek, de még a varróanyagok, kötszerek kiválasztásánál is kiváló minőségre, megbízhatóságra törekedtünk. Sebész szakorvosunk bőr és bőr alatti elváltozások műtéti eltávolítását végzi, melyet szövettani vizsgálattal egészítünk ki.

Sebészeti rendeléseink:

 • proktológia
 • gyermekek sebészet
 • érsebészet
 • lézersebészet

Korszerűen felszerelt műtőnkben helyi érzéstelenítésben végezhető műtéteket tudunk végezni.

Az alábbi elváltozások, betegségek esetében tudunk segítséget nyújtani

 • anyajegy
 • bőr jó-, és rosszindulatú daganatai
 • ciszta
 • zsírcsomó
 • kása daganat
 • benőtt köröm eltávolítása
 • ambuláns műtétek

Megfelelő előkészítést követően helyi érzéstelenítésben történnek a beavatkozások, az elváltozások kimetszése után a sebet, sebeket megfelelő plasztikai sebészeti technikával zárjuk. Szükség esetén a beavatkozás előtt vérvétellel, ultrahang diagnosztikai vizsgálatok végzésével a megfelelő kivizsgálást is biztosítjuk.

Proktológia

A proktológia olyan sebészeti szakterület, ahol a végbél betegségeinek vizsgálata és kezelése történik. Ilyen betegségek az aranyeresség, a végbél környezetének gyulladásos folyamatai, jó- és rosszindulatú daganatai, a béltraktus alsó szakaszának, illetve a végbélnek a különféle elváltozásai.

Gyermeksebészet

Gyermeksebészeti konzultációt érdemes kérni minden olyan esetben, amikor a gyermek bizonyos testtájéka érzékeny, vagy fájdalmas, esetleg korábban nem tapasztalt csomó, duzzanat, bőrkinövés jelentkezik. Gyermeksebészeti rendelést javasolt felkeresni akkor is, ha probléma adódik a fityma, herék, szemérem, köldök, lágyék tájékán.

Lézersebészet

Központunkban a legkorszerűbb többfunkciós lézerkészülékkel történnek a kezelések. A beavatkozás megkezdése előtt a készülék segítségével meg tudjuk határozni a bőrtípust, analizálni tudjuk a bőrszövet sejtjeinek vízzel való telítettségét. Ez amiatt fontos, mivel a lézerfény energiáját ezen adat alapján sokkal pontosabban, egyénre szabottan tudjuk meghatározni. Ezáltal csökkenthetők a mellékhatások, rövidül a beavatkozási és a gyógyulási idő. A szén-dioxid lézer bejut a szövetekbe, ott a sejtekben a másodperc ezred részéig tartó időtartamban a sejt közötti szövetekben lévő vízben elnyelődve felhevíti a szöveteket és elpárologtatja azokat. Nincs sérülés, nincs nyom, mivel a kezelést helyi érzéstelenítéssel végezzük el, nincs fájdalom sem. A kezelés hatására a bőrben megkezdődik a kollagén rostok termelődése, amely a ráncokat kisimítja; hegeket, pigmentfoltokat eltünteti, rugalmasabb, fiatalosabb, élettel telibb lesz a bőrfelszín.

A készülék alkalmas lézerkésként funkcionálni, mellyel kis műtéteinket nagy pontossággal, biztonsággal, optimális sebgyógyulással tudjuk elvégezni.

A készülék alkalmas lézeres rejuvenációra (bőrfiatalításra), resurfacingre (ránctalanításra, feszesítésre), anti-agingre (mélyhámlasztásra), a tágult pórusok, hegek, pigment-rendellenességek, érelváltozások kezelésére. Segítségével a teljes arc, a nyak és a dekoltázs bőrét meg tudjuk fiatalítani, ránctalanná, feszessé varázsolni. A beavatkozás során a bőr legfelső elöregedett hámrétege kicserélődik, a mélyebb struktúrákban megindul a kollagén-újdonképződés.

Ránctalanító eljárások

Öregedés során az arc és nyak bőrének, kötőszöveteinek rugalmassága csökken, mely a gravitációs erő együttes hatásával a már meglévő ráncok kimélyülését és új ráncok megjelenését okozza. A mimikai izomzat fokozott működése mellett szintén ráncosodás alakul ki. A ránctalanító eljárások közé tartoznak a műtéti beavatkozások, az injekciós ráncfeltöltő és a ráncokat okozó izmokat bénító kezelések. Feltöltő anyagokkal a ráncokat kitöltjük, míg Botox kezeléssel a túlműködő izmok által kialakított ráncok csökkenthetők, tüntethetők el.

A beavatkozások előtt több éves tapasztalattal bíró plasztikai sebész, onkológus szakorvos kollégánk egy konzultáció keretében segít eldönteni, mely beavatkozás felel meg leginkább Önnek.