Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

Nőgyógyászat

Főoldal  /  Szakrendelések  /  Nőgyógyászat

Nőgyógyászati rendeléseinken a női nemi szervek eltéréseivel, betegségeinek kivizsgálásával és azok kezelésével foglalkozunk. Pécsett a Magánklinikánkon nőgyógyász szakorvosaink munkáját teljes körű laboratóriumi vizsgálatok (rutin vizsgálatok mellett hormon, immunológiai, tumormarker, genetikai és mikrobiológiai), korszerű hasi és hüvelyi ultrahang vizsgálatok mellett számos szakorvosi (endokrinológiai, diabetológiai, belgyógyászati, kardiológiai, immunológiai) konzultációs lehetőség segíti. Nőgyógyászati kezelések mellett gyógytornász, dietetikus, pszichológus szakembereink teszik teljessé pácienseink ellátását.

Mikor érdemes nőgyógyászhoz fordulni?

  • szűrővizsgálatok rendszeres végzése
  • alhasi fájdalom
  • menstruációt kísérő heves fájdalom, menstruáció jellegének megváltozása
  • hüvelyi irritáció, égő érzés, viszketés, folyás
  • gyakori vizeletürítés, inkontinenciára utaló panaszok
  • vérzési rendellenesség
  • változó kori panaszok
  • családtervezés, terhesgondozás, terhességi tanácsadás, szülésre felkészítés
  • fogamzásgátlás megbeszélése, igény szerint eszközök felhelyezése, eltávolítása
  • meddőségi kivizsgálás

Teljeskörű nőgyógyászati szűrővizsgálat méhnyakrákszűréssel

A méhnyakrák szűrést, és manuális vizsgálatot évente javasolt elvégeztetni. A vizsgálat gyorsan kivitelezhető, fájdalmatlan, a citológiai eredmény 2 héten belül elkészül. A vizsgálattal korai stádiumban kiszűrt elváltozás kezelése révén a betegség gyógyítható, ellentétben az előrehaladott méhnyakrákkal. Szükség esetén kolposzkópos kiegészítő vizsgálat is rendelkezésre áll.

Emlővizsgálat

Az emlők tapintásos vizsgálata  és az emlő ultrahang vizsgálat szintén rendkívül fontos a mellrák korai felismerésében. A szakszerűen elvégzett havonkénti önvizsgálatot Ön is gyorsan megtanulhatja!

Human Papilloma Virus (HPV) elleni védőoltás megbeszélése, beszerzése, beadása

A Human Papilloma Vírus malignus típusait a méhnyakrák kialakulásáért teszik felelőssé. A napjainkban elérhető védőoltással a rák kialakulását is megelőzhetjük. Fontos azonban tudni, hogy nem kizárólag a vírus jelenlétekor alakulhat ki méhnyakrák, így az évente ajánlott szűrővizsgálatot a védőoltás nem helyettesíti. Ezen kívül a nőgyógyászati szűrővizsgálat a méhtestrák, és ovárium tumorok felismerését is szolgálja.

Terhesgondozás, terhességi tanácsadás, szülésre felkészítés

Magyarországon a terhesség alatt legalább 5 alkalommal kell megjelenni vizsgálatokon, melyekkel az anya és a magzat egészségét szolgáljuk. A vizsgálatokkal nyomon követhető a magzat fejlődése, és az esetlegesen kiszűrt elváltozások, betegségek kezelhetők, ami mind az anya, mind a magzat egészségét óvja. A nagyszámú betegforgalom mellett a szakrendeléseken sajnos kevés idő jut a szülésre, csecsemőgondozásra való felkészítésre.

Rendelőnkben azonban nyugodt körülmények között kellő idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy minden kérdését feltehesse, minden aggályát elmondhassa Ön vagy akár a párja, és orvosaink mindezekre kielégítő választ adjanak.

Őssejt tárolással kapcsolatos felvilágosítás, a kötendő szerződés előkészítése, végül köldökzsinórvér levétele szülés után őssejttárolás céljából

Az őssejt tárolás olyan esélyt ad gyermekének, amivel egyes daganatos betegségek már napjainkban is kezelhetők, és az őssejtkutatások idővel akár szervi betegségek (cukorbetegség, vesebetegség, szívbetegség, stb.) kezelésében is megoldásokat találnak.

A szüléskor a köldökzsinórból nyert magzati őssejteket a tárolást végző cég által biztosított tartályba veszik le, melyet a cég szállíttat el, vizsgál be, és alakítja tárolható formába. A tárolást általában 20 évre vállalják, mely igény esetén meghosszabbítható.

Szülészeti és nőgyógyászati ultrahang vizsgálat hasi és hüvelyi vizsgálófejekkel

A helyben rendelkezésre álló ultrahang készülék alkalmas hüvelyi nőgyógyászati vizsgálatok elvégzésére is: nőgyógyászati betegségek (pl. petefészek cysta, tumor, gyulladás, méhtest tumor, myoma, fejlődési rendellenességek), terhességi vizsgálatok esetén (pl. a terhesség első harmadában). A hasi vizsgálat a nagyobb terhességek esetén ad információt a magzat helyzetéről, életműködéseiről, méretéről, a méhlepény állapotáról, magzatvíz mennyiségéről.

Gyermeknőgyógyászati vizsgálat

A nőgyógyászati vizsgálat sokunk számára kellemetlen, zavarba ejtő, hiszen legintimebb testrészünket kell egy idegennek megmutatnunk. Ezért is választják a nők a magánrendeléseket, hiszen ott nyugodt, empatikus légkör fogadja őket. Miért tennénk másként gyermekünkkel? Hiszen egy gyermek esetében még azzal is számolnunk kell, hogy nála még a nemiség folyamata tart, alakulóban van a szemérmesség. Kedves, mosolygós, tapasztalt doktornőnk megnyugtató, barátságos légkört tud teremteni mind a gyermekek, mind szüleik számára.

Fogamzásgátlás megbeszélése, igény szerint eszközök felhelyezése, eltávolítása

Napjainkban számos lehetőség van a nem kívánt terhesség megelőzésére. Egy abortusz életre szóló terhet jelent, és sajnálatos esetekben nemcsak lelki terhet, hanem visszafordíthatatlan testi eltéréseket is (pl. méhen belüli összenövések, fertőzés, ritka esetben méh eltávolítása). Ezek a később vállalandó terhességek esetében komoly problémákat okozhatna, ill. lehetetlenné teszik a terhességet.

Éljen a lehetőségekkel! Orvosaink készséggel tájékoztatják a fogamzásgátlás módjairól, eszközeiről, ezek előnyeiről, hátrányairól.

Női inkontinencia kivizsgálása, korszerű konzervatív és műtéti kezelése

A kor előre haladtával minden nőnél jelentkeznek az inkontinencia tünetei: köhögéskor, tüsszentéskor, nevetéskor egy-két csepp vizelet elfolyik, melyet akarattal nem tudunk szabályozni. Mindez nagyobb eséllyel alakul ki szülés után.
Ne hagyja, hogy panaszai megkeserítsék életét! Van megoldás, kérjen segítséget! A kivizsgálás során feltárt eltérések megoldása életminőségének javulását eredményezi, mely kortól független!

Változókori panaszok kivizsgálása, kezelése, korszerű hormonpótlás beállítása

A menopausa, vagy klimax általában 40-55 éves kor között jelentkező tünet együttes, mely a petefészkek működésének, hormontermelésének leállásával függ össze. A hőhullámok, ingerlékenység, koncentrációs képesség átmeneti csökkenése, levertség, depresszió, alvászavarok átmenetileg ugyan, de megnehezítik minden nő életét.
Azonban ezek ellen is van „orvosság”. Tévhitek, érvek, ellenérvek sokaságában sokszor nem tudjuk, mit tegyünk. Szakorvosaink ebben is segítséget nyújtanak, kérdezze őket bátran!

Meddőségi panaszok kivizsgálása, kezelése

Aki gyermeket szeretne, de valamiért nem lesz terhes, sokszor nem kap választ a kérdéseire, a miértekre, és a számtalan probléma között elveszettnek érezheti magát. A kivizsgálást, nőgyógyászati vizsgálatot, ultrahang vizsgálatot, vérvételi vizsgálatokat, leoltásokat egy helyben el tudjuk végezni rövid időn belül. Emellett szükség esetén endokrinológiai szakorvosi vizsgálat is rendelkezésre áll, aki a meddőségek hormonális okainak tisztázásában, megoldásában segít.

Nőgyógyászati gyulladások kivizsgálása, kezelése

Hüvely-, méhnyak-, méhtest-, petevezeték-, és a méh körüli kötőszövet gyulladása gyakori, és kellemetlen tünetekkel járó betegségek, melyek a szexuálisan aktív nők jelentős részét érintik. Okozói különféle baktériumok, gombák, vírusok lehetnek, melyek azonosítása a tünetek, nőgyógyászati vizsgálat, leoltások alapján lehetséges, és ez határozza meg a kezelést is. A kezelés fontosságát hangsúlyozni szeretnénk, hiszen felszálló fertőzések kialakulása súlyos betegségekhez vezethet, illetve a meddőség egyik oka, mindemellett egyes fertőzések a partnernek is átadhatók.

Vérzészavarok (fiatalkori és változókori) kivizsgálása és kezelése

A vérzészavarok sokfélék lehetnek, lehet meghosszabbodott vérzési időszak, a vérzések sűrűbbé válhatnak, vagy ritkulhatnak, a vérzés jellege és a mennyisége is eltérhet a normálistól. Hátterében állhat szervi eltérés (organikus vérzészavarok): női nemi szervek betegségei, hormonális okok, de lehetnek pszichés okok is a háttérben (funkcionális vérzészavar). Megoldása a felderített ok kezelése.