Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

dr. Horváth Ádám

Főoldal  /  Orvosaink  /  dr. Horváth Ádám
dr. Horváth Ádám
ortopéd-traumatológus szakorvos, sportorvostan szakorvos
Időpontfoglalás
Szakértő kezekben

Időpontfoglalás

Bemutatkozás

Marcaliban a Noszlopy Gáspár Általános Iskolában kezdte tanulmányait. 1994-1998 között Keszthelyen a Vajda János Gimnáziumban tanult és érettségizett, majd a Pécsi Orvostudományi egyetemen diplomázott 2005-ben.

Szakmai profil

Egyetemi tanulmányai után a pécsi Balesetsebészeti és Kézsebészeti Klinikán kezdett dolgozni, 2011-ben Ortopédia-Traumatológia szakvizsgát tett. Munkája során egyre nagyobb érdeklődést mutatott a sportártalmak, sportsérülések iránt, a PVSE férfi kézilabda csapata mellett dolgozott, majd 2012-ben került a PVSK férfi kosárlabda szakosztályához, ahol azóta is hivatalos csapatorvosként tevékenykedik. 2013-ban Sportorvostan szakvizsgát szerzett. 2016 óta a PTE Ortopédiai Klinikán dolgozik az egynapos és sportsebészeti részleg vezető helyetteseként. Folyamatosan részt vesz a magyar és külföldi medikus oktatásban és szakorvos képzésben, illetve edzői képzésekben. Magyar és nemzetközi kongresszusok rendszeres résztvevője hallgatóként és előadóként.
Az általános ortopédia, a végtagok és a gerinc degeneratív elváltozásai mellett kiemelt területe a sérülések, sportsérülések és túlterheléses sportártalmak ellátása, kezelése. Porc és szalag sérülések, degenerációk, ízületi instabilitások gyógyítása, artroszkópos műtétek, injekciós kezelések végzése. Valamint sportorvosi tanácsadás felnőtteknek és gyermekeknek, illetve sportágválasztási tanácsadás.

Társasági tagságok

Magyar Traumatológus Társaság
Magyar Ortopéd Társaság
Magyar Artroszkópos Társaság
Európai Sport Traumatológus, Térdsebész és Artroszkópos Társaság (ESSKA)