Az Aniron Egészségközpontban Pécsett széles körű járóbeteg ellátást biztosítunk több mint 50 neves szakorvossal 33 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

dr. Mintál Tibor

Főoldal  /  Orvosaink  /  dr. Mintál Tibor
dr. Mintál Tibor
ortopédsebész, traumatológus szakorvos
Időpontfoglalás
Szakértő kezekben

Időpontfoglalás

Bemutatkozás

Általános iskolai tanulmányait a dombóvári Gárdonyi Géza Általános és Sportiskolában végezte. 1987-1991-ig a pécsi Leőwey Klára Gimnázium Német Nemzetiségi Tagozatára járt. Itt érettségizett 1991-ben, majd felvételt nyert a Pécsi Orvostudományi Egyetemre, 1997-ben szerzett diplomát.

Szakmai profil

Sport és Csapatorvosi teendőket 2000-től lát el. Az eltelt évek alatt gondoskodott a PMFC NB I-es labdarúgó csapat, PVSK-MIZO Női és PVSK-Panthers férfi kosárlabda csapat játékosairól. 2016-17 között Kenderesi Tamás úszó sportegészségügyi ellátásáért felelt. 2016 óta a PVSK teljes utánpótlásért és a PEAC női kézilabda csapatért felel. Vezetésével 2019. februárjától a hatékony tehetséggondozást és a versenysport sportegészségügyi hátterét biztosítja a PTE ÁOK Sportmedicina Tanszék.

Gyógyítás

1997.október elsejétől dolgozott a pécsi Balesetsebészeti és Kézsebészeti Klinikán. A Collegium Hungaricum ösztöndíjasaként két hónapot töltött a Bécsi AKH Balesetsebészeti Klinikáján, majd 3 hetet Klagenfurtban.

2002-2004. között a németországi Gemeinnützige Krankenhausgesellschaft des Landkreises Schwandorf GmbH nabburgi kórházában dolgozott Clemens Grüsser Főorvos vezetése alatt, akihez mai napig őszinte barátság fűzi. Ezen idő alatt végezte el az AO bázis és haladó kurzusokat Freiburgban. Németországi tartózkodását a Regensburgi Egyetem Balesetsebészeti Klinikáján töltött AO ösztöndíjjal zárta le.

A Pécsi Tudományegyetem Balesetsebészeti és Kézsebészeti Klinikájára visszatérve itt dolgozott osztályvezetőként egészen 2016. februárig. Azóta az Ortopédiai Klinika egynapos sebészeti részlegét ill. a PTE ÁOK Sportmedicina Tanszékét vezeti.

Szakvizsgáit 2002-ben Traumatológiából, 2006-ban ortopédiából majd 2009-ben sportorvostanból szerezte. 2016-ban PhD fokozatot szerzett.

Folyamatosan részt vesz a magyar és német nyelvű medicus képzésben valamint a szakedző és rekreáció BsC, MsC képzésekben.

Társasági tagságok

Magyar Sportorvosi Társaság
Magyar Sporttudományi Társaság
Német Balesetsebészeti Társaság
Európai Sport Traumatológus, Térdsebész és Artroszkópos Társaságnak
Arany fokozatú tagja az AO Alumninak.

KEDVES PÁCIENSEINK!

A koronavírus fertőzés terjedésének megelőzése, pácienseink és munkatársaink biztonsága érdekében kérjük, hogy a vizsgálatokra legfeljebb 10 perccel korábban érkezzenek. A rendelésekre maximum egy kísérő jöhet. Maszk viselése kötelező, kérjük erről gondoskodjanak.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!