Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

dr. Schmidt Erika

Főoldal  /  Orvosaink  /  dr. Schmidt Erika
dr. Schmidt Erika
belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos
Időpontfoglalás
Szakértő kezekben

Időpontfoglalás

Tamásiban (egy tolnai) kisvárosban éltem gyerekkoromban. Annak idején vonzott a zene, a zongorázás és az ezzel kapcsolatos jövőbeli lehetőségek. Bár elég jól „muzsikáltam” az ügyben, mégis más pályára sodort a sors. Szegedre, a Radnóti Miklós Gimnáziumba jelentkeztem biofizika szakra (bevallom, fogadásból, amit megnyertem, így felvételt nyertem oda). Ebben az időszakban kezdett érdekelni a biológia. Aztán szép lassan irányított az élet az orvosi lét felé.
1990-ben felvételt nyerten a Pécsi Orvostudományi Egyetemre, ahol 1996-ban cum laude minősítéssel végeztem.

2 évet töltöttem a dombóvári kórház belgyógyászatán, itt az alapokkal ismerkedtem.

1998-2008 között a Mosdósi Tüdő és Szívkórház belgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol (bár csodálatos kardiológusok, pulmonológusok, gyerekgyógyászok voltak jelen), mégis a gasztroenterológia kezdett igazán érdekelni. Ebben nyilvánvalóan nagy szerepe volt a főnökömnek, Dr. Kéki Kálmánnak, akiről csak szuperlatívuszokban lehet nyilatkozni.

2001-ben letettem a belgyógyászati, 2004-ben a gasztroenterológiai szakvizsgát. Közben helyben és Szekszárdon (Dr. Simon László mellett) megtanultam az alap endoscopos technikákat is.

2008-ban visszatértem korábbi dombóvári munkahelyemre a mosdósi (sajnálatos) leépítések miatt. Egy ideig csak szakrendeléseket, (gasztroenterológia Dombóváron, belgyógyászat Tamásiban, SFH ellátás Dombóváron), majd ismét osztályos munkát folytattam. Pár évre a mátrixvezetést is elvállaltam, de ez túl sok energiát vett el tőlem, és nem is állt túl közel hozzám, így lemondtam róla.
Egy éve „félig” kiléptem a rendszerből. Dombóváron dolgozom heti 2 napot a gasztroenterológiai szakrendelésen, heti 1 napot a Kapos Medicalban belgyógyászati és gasztroenterológiai magánrendelésen, ahol endoscopos vizsgálatokat is végzek.

Múlt év vége felé gondoltam arra, hogy a magánrendeléseken nagyobb erőbedobással szállok be az egészségügyi ellátásba. És ott kamatoztatom, valamint a betegek javára fordítom, amit eddigi életem során megtanultam. Ezt nyilván szeretném minden energiámmal és tudásommal tenni, és meg is teszem, ha lehet.
Várok mindenkit szeretettel és tisztelettel, akinek segíthetek.