Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

dr. Fazekas Gábor

Főoldal  /  Orvosaink  /  dr. Fazekas Gábor
dr. Fazekas Gábor
érsebész szakorvos
Időpontfoglalás
Szakértő kezekben

Időpontfoglalás

1981-ben születtem Kaposváron, itt fejeztem be középiskolai tanulmányaimat is. 2006-ban a Pécsi Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, ezt követően a Baranya Megyei Kórház Sebészeti Tanszékén, majd az integrációt követően a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikáján dolgoztam, és dolgozom is a mai napig, jelenleg egyetemi adjunktusként. 2012-ben sebészetből, 2015-ben érsebészetből szereztem szakvizsgát. 2015-ben, ösztöndíjat elnyerve, tanulmányúton vettem részt Svédországban, az Uppsalai Egyetem Érsebészeti Osztályán. Kutatómunkám eredményeként 2020-ban PhD fokozatot szereztem „Humán érpótlásra alkalmas decellularizált biológiai graft vizsgálata” témában. Egyetemi oktatóként részt veszek az orvostan- és fogorvostan-hallgatók magyar és angol nyelvű oktatásában, érsebész szakorvosok posztgraduális képzésében, valamint rendszeres előadó és résztvevő vagyok hazai és nemzetközi kongresszusokon.

Főbb érdeklődési területeim közé tartozik az alsó és felső végtagi, valamint a nyaki (carotis) érszűkület konzervatív (gyógyszeres) gondozása, műtéti és katéteres kezelése, valamint a hasi értágulat (aorta aneurysma) nyitott műtéti és katéteres technikával végzett (stent graft implantáció) ellátása. Kiemelten foglalkozom a visszérbetegség injekciós (ún. scleroterápiás) és műtéti kezelésével, ezek mellett a nehezen gyógyuló, ún. krónikus sebek – lábszárfekély, diabeteses láb – modern elvek szerinti terápiájával.

Műtéteimet a Pécsi Érsebészeti Klinikán (400 ágyas Klinika) végzem.

Tudományos Társasági Tagságok

  • Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság
  • Európai Érsebészeti Társaság
  • Magyar Sebész Társaság
  • Magyar Haemorrheológiai Társaság
  • Magyar Sebkezelő Társaság
  • Magyar Sportorvos Társaság