Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

Manuálterápia

A támasztó- mozgatórendszer reverzibilis működészavarainak élettanával, kórélettanával, diagnosztikájával és terápiájával foglalkozik.

A műfogások tanát, vagyis a manuális terápiát jelentősen továbbfejlesztették, és tudományos alapokra helyezték. Így alakult ki a diagnosztikus és terápiás módszereket egyaránt tartalmazó manuális medicina.

A tartó- és mozgatórendszer működészavarait az ízületek csökkent vagy megnövekedett mozgékonysága jelzi. A manuális medicinát az ízületek csökkent mozgékonysága esetén használjuk, amelyhez az izmok merevsége, fájdalmassága társul.

A manuális terápia nem „csontrakás és reccsentés”. Differenciált technikák egész arzenálját használja, amelyet különböző indikációk alapján alkalmaz nagyon részletes diagnosztikus vizsgálat után. Nagy hangsúlyt fektet a képalkotó eljárásokra, mint például a röntgen, CT, mágneses rezonancia, valamint egyes esetekben csontsűrűség vizsgálat.

A kezelés célja, hogy feloldja a blokkolódást és visszaállítsa az ízület normális mozgathatóságát. Ettől a beteg fájdalma, mozgáskorlátozottsága oldódik, általános közérzete, hangulata jelentősen javul.

Kérjük első jelentkezésekor hozza magával eddig készült leleteit, röntgen felvételeit, CT vagy MR leletét (ha van).

Manuálterápiával kezelhető problémák

  • Hát, derék, nyak, váll, könyök, végtag fájdalmak
  • Izom eredetű mozgáskorlátozottság
  • Gerincsérv műtétet követő utókezelése