Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

Lézeres esztétikai kezelések

Főoldal  /  Lézeres esztétikai kezelések

Frakcionált CO2 lézeres beavatkozások

Lézeres rejuvenáció (arcfiatalítás)

A bőr korai öregedésének első jelei már a 25 éves kortól észlelhetők: megjelennek a finom ráncok, a pigmentfoltok, hegek; egyenetlen lesz a bőrfelület. Ezen eljárás keretében az előzetes konzultációt követően megtörténik az arc teljes területének analízise a lézerkészülék beépített szoftvere segítségével, majd az ajánlás és esetlegesen egyéni tényezők figyelembevételével a kezelés. A beavatkozás következtében a bőr minősége javul, a felszínesebb ráncok kisimulnak, a bőr textúrája finomabbá válik, a bőr bársonyosabb tapintásúvá válik.

Ezt az eljárást azoknak ajánljuk, akik már a bőr korai öregedésének első jeleitől hatékonyan és gyorsan szeretnének megszabadulni kedvező áron.

A kívánt eredmény eléréséhez általában egy kezelés elégséges.

Lézeres resurfacing (ránctalanítás, bőrfeszesítés)

A kor előrehaladtával, 30 év felett fokozódnak a bőr öregedésének tünetei: finom majd mélyebb ráncok, fakóság, petyhüdtség, kifejezett pigment-, faggyú zavarok (hiány vagy többlet) alakulhat ki elsősorban napsugárzásnak kitett területeken: arc, nyak, dekoltázs, kézfejek. Előzetes konzultációt követően megtörténik ezen területek analízise a lézerkészülék beépített szoftvere segítségével, majd az ajánlás és esetlegesen egyéni tényezők figyelembevételével a kezelés. A lézeres kezelés során kisimítjuk mind az apróbb, mind a mélyebb ráncokat, feszesebbé, rugalmasabbá, élettelivé tesszük a bőrt, melynek felszíne egyenletessé válik, az apró hegek, pigmentfoltok eltűnnek.

A lézeres resurfacing kezeléseknek köszönhetően a páciensek több évet is letagadhatnak a korukból, sokkal későbbre tolódik annak az esetleges szüksége, hogy plasztikai sebészeti beavatkozásra is igényt tartson a mélyebb ráncok miatt.

A kívánt eredmény eléréséhez általában egy-két kezelés szükséges. A kezeléseket 4-5 hetente lehet ismételni.

Lézeres anti-aging (mélyhámlasztás)

A lézeres mélyhámlasztás a legjobb módszer az idősebb korral együtt járó bőrelváltozások (ráncképződés, pigment-egyenetlenségek, szaruzavarok) eltüntetésére. Megújítja, fiatalítja, feszesíti a fakó, fénykárosodott bőrt, kisimítja a mélyebb ráncokat, a felületes, apró ráncok eltűnnek, a megvastagodott bőr vékonyabbá válik. Ezen kezeléseket elsősorban a napnak kitett bőrfelszíneken: az arc, a nyak, a dekoltázs és a kézhát területén végezzük.

A lézerfény beállítástól függően a bőr felsőbb rétegeit elégeti, míg mélyebben elpárologtatja az útjába eső hámsejteket, hegeket, ereket, faggyúmirigyeket. Az általa képzett hő, mint termikus ingerhatás a bőrben intenzív regenerálódást indít be, a kollagént és rugalmas rostokat tartalmazó sejtek újra aktivizálódnak és fokozott termelésbe kezdenek. Kb. 4-10 hét a kollagén-képződés elindulása, mely azonban hónapok múlva is, esetleg 1-2 évig is fennáll. A bőr felső rétegének leválása és a mélyebb rétegben bekövetkezett bőrmegújulás komplex folyamata biztosítja a fiatalos, üde, rugalmasabb, hidratáltabb bőr megjelenését. A kezelés után a bőr mélyebb rétegei felé vezető csatornákon keresztül mezoterápiás hatóanyagokat tudunk bejuttatni (hyaluronsav, C- vitamin, antioxidánsok, stb.).

Nagyon fontos a kezelés előtti konzultáció, és a tesztkezelés is az arc kevésbé látványos, vagy könnyen elrejthető területén, hogy ellenőrizzük a bőr reakcióját. Amennyiben a tesztkezelésre adott reakció megfelelő, nyugodtan elvégezhető a teljes arc kezelése.

A lézeres mélyhámlasztás eredménye lassan, fokozatosan észlelhető: a bőr minősége javul, textúrája finomabb lesz, a felszínesebb ráncok kisimulnak.

A kívánt eredmény eléréséhez általában egy-három kezelés szükséges. A kezeléseket 4-5 hetente lehet ismételni.

Tágult pórusok összehúzása

A tág pórusú bőr felnőtt nők és férfiak esetében is komoly kozmetikai problémát okozhat: a bőr fénylik, zsíros kinézetű.

Sikeresen és tartósan orvosolható szén-dioxid lézeres kezeléssel, melynek eredményeképpen a pórusok összehúzódnak, a bőr megújul, feszesebbnek, fiatalabbnak, bársonyosabbnak látszik. A kezeléssel az aknés nyomok, ráncok is halványodnak, eltűnnek. A kezelést lidocainos helyi érzéstelenítéssel végezzük el.

Mi történik a lézeres arcfiatalító kezeléseket megelőzően és utána?

Első lépésben a kezelendő terület fertőtlenítjük majd fájdalomcsillapító géllel fedjük. 20 perces behatási időt követően lemosás, ismételt fertőtlenítés majd a lézeres kezelés következik.

Ezt követően a bőrre nyugtató, bőrtápláló kozmetikumokat (mezoterápiás koktélt) helyezünk, miközben hűtjük is. A koktélt a kezelt bőrterülettől, a páciens életkorától függően személyre szabottan állítjuk össze.

A lézeres kezelés után egyéntől függően általában 3-5 napig az arcbőr vörösödése, duzzanat, viszkető, égő jellegű érzés jellemző. Ezután a bőr fokozatosan finom hámlás formájában lehámlik. A bőr alatta rózsaszínes lesz, mely lassan fokozatosan halványodik, normális bőrszínűvé válik. Megfelelő krémmel látjuk el a pácienst, melyet naponta többször is lehet alkalmazni. 1 hét után laza sminket már fel lehet helyezni. Nem javasolt 1 hétig a megerőltető, fokozott izzadással járó sporttevékenység. Nagyon fontos a magas faktorszámú (SPF 50) napvédő krém használata a kezelés után 4-6 hétig, szolárium használata 3 hónapig kerülendő.

Milyen szövődmények fordulhatnak elő a lézeres arcfiatalítás után?

  • átmeneti bőrpír, pirosság, duzzanat
  • érzékeny bőrfelület, esetleg fájdalom
  • barnás vagy világos foltok (hyper/hypopigmentáció)
  • herpes aktivizálódása
  • bakteriális felülfertőződés
  • hegesedés