Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

Mentálhigiéniás tanácsadás

Főoldal  /  Mentálhigiéniás tanácsadás

Az Integrál szemlélet egy olyan térképet ad a kezünkbe, melynek segítségével könnyebben eligazodhatunk mind a világban, mind saját magunkkal való munkában. Ha rájövünk hol tartunk, s hová szeretnénk eljutni, sokkal könnyebb dolgunk van, mintha térkép nélkül indulnánk!

Az Integrál Pszichológián és a Mentálhigiénén szerzett szaktudásommal és tapasztalatommal az önismereti együtt gondolkodásunkkor személyiség fejlődésedet alapozhatod meg biztonságos, elfogadó, empatikus légkörben. A beszélgetéseink alkalmával tükröt mutatok a saját belső működésedről, segítek kiemelni a közös mintázatot az életedben felmerülő nehézségekben, problémákban, elakadásokban és megkeressük az ezekhez szükséges saját belső erőforrásaidat. Mindezeknek köszönhetően jobban megérted majd önmagad, az emberi kapcsolataid és felelősséget tudsz vállalni önmagadért, döntéseidért, saját életedért.

Az életem során elsajátított tudásomat, ismereteimet, technikákat és abból nyert tapasztalatokat (elfogadó, ítéletmentes tiszta tér, énrészekkel végzett munka, kognitív módszerek, Rogersi humanisztikus beszélgetés, bodywork és pszichodráma, testtudatos technikák, Gendlin-féle fókuszolás, mentálhigiénia, dietetika, spirituális hagyományok, tudományos szemlélet, telefonos lelkisegítés) e cél érdekében segítségedre használom. Elmélyülten foglalkoztam az Enneagrammal, ami egy személyiségtipológia, amely az embereket hajlamaik és bizonyos rögzült viselkedési mintáik alapján 9 csoportba sorolja. Sikerének titka, hogy amíg a legtöbb személyiségtipológia csak leírja, jellemzi a különböző típusokat, addig ez segítséget is nyújt, irányt mutat a kívánt változás irányába.

Mind ezek tapasztalatában segítelek abban, hogy tisztázd jelen helyzetedet és feltárd problémás témaköreid gyökereit (önszeretet, önelfogadás; nehéz kapcsolat szülővel, gyermekkel; válás, veszteség, elengedés, újratervezés; önmegvalósítás, küldetés; konfliktuskezelés; körülményeid megváltoztatása)

Elakadásaid meghaladásában támogatlak.

Segítelek Téged abban, hogy felelősséget vállalj önmagadért, saját életedért, döntéseidért.

Támogatlak Téged a belső erőforrásaid felfedezésében és aktiválásában, érzelmi stabilitás kialakításában.

Facilitállak új viselkedési mintáid kialakításában.

Az önismereti utadon biztonságos, elfogadó, empatikus légkörben, elfogulatlanul kísérlek.

Relaxációt és stresszkezelési technikákat sajátíthatsz el.

Segítelek vágyott valóságod megteremtésben.

 

„Látni és hallani azt, ami bennem van – és nem azt, aminek lennie kellene. Elmondani azt, amit érzek és gondolok – és nem azt, amit mondanom kellene. Érezni azt, amit érzek – és nem azt, amit éreznem kellene. Kérni azt, amire szükségem van – és nem várni, várni, várni, amíg engedélyt kapok. Merni, hogy azt tegyem, amit szeretek – ahelyett, hogy mindig a biztosat választanám.” Virginia Satir