Az Aniron Magánklinika Pécs első és egyik meghatározó magánegészségügyi intézménye 2008 óta közel 50 klinikai szakorvossal 37 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

Zilahi Tímea

Főoldal  /  Orvosaink  /  Zilahi Tímea
Zilahi Tímea
klinikai szakpszichológus
Időpontfoglalás
Szakértő kezekben

Időpontfoglalás

„A szabadság azt jelenti, hogy felelősséget vállalunk döntéseinkért, tetteinkért, saját életünkért.“ Irvin D. Yalom

A Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán diplomáztam 2016-ban. Ugyanitt posztgraduális képzés keretein belül felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológusként specializálódtam tovább, 2020-ban sikeres szakvizsgát tettem. Felnőttekkel való munkám során osztályos és járóbeteg ellátásban egyaránt klinikai tapasztalatot szereztem, emellett a DREAM módszerspecifikus képzést sajátítottam el, így igény szerint az álmok felhasználásával is tudunk közösen dolgozni klienseimmel.

Saját magunk mélyebb megértésében nagy segítségünkre lehetnek álmaink, melyeknek feldolgozása a lelki panaszok gyógyítása érdekében, tudományosan elismert és bizonyítottan hatékony terápiás eszköz. Az álmokkal való rövid dinamikus terápiában nagy hangsúlyt fektetünk a kliens élettörténetének fel- és átdolgozására, az esetleges traumatikus mozzanatok megértésére. Célunk a személyiség érettségének növelése, érzelmi erőforrásainak megnyitása.

Továbbá egy speciális dohányzásról való leszokást támogató képzettséggel is rendelkezem. A leszokás nem pusztán „akarterő“ kérdése, mivel ennél sokkal összetettebb viselkedésről van szó! Nem meglepő, hogy statisztikák alapján 100-ból csak 3-an tudják segítség nélkül végleg elhagyni káros szenvedélyüket.

Keressen fel bizalommal,

  • ha szeretne valamely életterületét érintő problémájára jobban rálátni (munka, párkapcsolat, családi viszonyok, egyéb kapcsolatok)
  • ha aktuálisan nem látja, merre haladjon tovább
  • ha érzelmeivel, indulataival nehezen boldogul
  • ha olyan veszteségélmény érte, amivel nehezen tud megküzdeni
  • ha túl sok a stressz, szorong, vagy már testi tüneteket tapasztal (pánikszerű rosszullétek, fejfájás, hasmenés stb.)
  • ha hangulatában nagyobb változást tapasztalt
  • ha szeretné magát jobban megismerni, önreflexivitását növelni
  • ha szeretne leszokni a dohányzásról

Egyetemi éveim alatt tudományos kutatómunkában szintén aktív voltam, KTDK-n és OTDK-n vettem részt, egyik pályamunkámat az IMPULZUS-ban is publikálták. Munkámat, tanulmányi sikereimet a PTE Pszichológiai Intézete Kézdi Balázs-díjjal jutalmazta, valamint a Köztársasági Díjat is elnyertem. Már végzett pszichológusként pedig a Pszichoforyou-n írtam cikkeket a pszichológiai iránt érdeklődőknek.