Az Aniron Egészségközpontban Pécsett széles körű járóbeteg ellátást biztosítunk több mint 50 neves szakorvossal 33 szakterületen.

+36 72 / 551-104

Legutóbbi bejegyzések

Title Image

dr. Patczai Balázs

Főoldal  /  Orvosaink  /  dr. Patczai Balázs
dr. Patczai Balázs
ortopéd szakorvos
Időpontfoglalás
Szakértő kezekben

Időpontfoglalás

dr. Patczai Balázs klinikai főorvos, ortopéd-traumatológus szakorvos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikájának megbízott igazgatóhelyettese, a csont és izületi fertőzések kezelését végző osztály vezetője.

A PTE Általános orvostudományi Kar Minőségfejlesztési Bizottság elnöke.

2008-tól folytat magánorvosi tevékenységet a Quattro Medici mozgásszervi sebészet orvoscsoport tagjaként.

Klinikusként az általános baleset-sebészeti tevékenység, ízületi sérülések ellátása, csípőtáji törések műtétei, csípő-protézis beültetés, mellett a boka és láb betegságeinek, az alsó végtag traumás sérüléseinek, sportsérüléseinek kezelésésre és a mozgásszervek szeptikus sebészetére szakosodott.

Dr. Patczai klinikai érdeklődési körébe tartoznak a boka és a láb akut és krónikus sérüléseinek, sportsérüléseinek és a túlhasználatból eredető kórképek műtéti és konzervatív kezelési megoldásai. A lehető leggyorsabb gyógyulás és felépülés érdekében innovatív mútéti eljárásokat alkalmaz, többek között video asszisztált műtéteket végez a láb kisizületi és az ínsebészet területén: Achilles ín betegségel és sérülesek, peronus ínszakadások, és a talpi fascia műtéteinel. A műtéti ellátásban a korai teherviselést-járást támogató műtéti technikákat részesíti előnyben.

Boka és lábsebészeti tanulmányokat több helyen végzett. Mind közül kimelekedő jelentőségű az amsterdami Academi Medical Centre egyetemi klinikán végzett képzés Prof. Niek van Dijk-nál, aki a modern artroszkópos bokasebészet egyik megtermetője.

Az egyetemi klinikán végzett szeptikus sebészeti tevékenység során a nyílt töresek és sebészeti beavatkozások utani, illetve véráram útján kialakult akut és krónikis csontgennyedések ellátásaval foglalkozik. A terápiás protokollok és a személyre szabott kezelések során alkalmazott eljárások megfelelnek a legújabb nemzetközi ajanlásoknak, hazankban különlegesnek számító műtéti technikák, anyagok, bioaktív csonttá épülő baktértimölő üvegek használatával.

Számos hazai és külföldi tanulmányát és képzés tapasztalatait ötvözi a majd két évtizedes klinikai gyógyítói tapasztalat.

Márfél évtizede egyetemi oktatója az orvostan hallgatók, szakorvosjelöltek, és a szakorvosok szakmai képzésének.

Több sportegyesület egészségügyi ellátásában vett részt, így a többszörös magyar bajnok PVSK női kosárlabda csapat mellett 2008-2011-ig, és a Kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián 2018-2020 között.

Önkéntés orvosként segíti a Pécs Legioners amerikai futball csapat, és a PTE PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabda csapat munkáját.
Doktori kutatásainak téziseit 2021-ben védte meg, “Az időskori combnyaktörés műtéti szövődményeinek epidemiológiai és kísérletes vizsgálata” címmel.

 

KEDVES PÁCIENSEINK!

A koronavírus fertőzés terjedésének megelőzése, pácienseink és munkatársaink biztonsága érdekében kérjük, hogy a vizsgálatokra legfeljebb 10 perccel korábban érkezzenek. A rendelésekre maximum egy kísérő jöhet. Maszk viselése kötelező, kérjük erről gondoskodjanak.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!