Csipak Hermina - dietetikus

2018 tavaszán szereztem diplomát a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karán dietetikusként.

Egyetemi éveim alatt fő kutatási területemként a mesterséges édesítőszerek hatásának vizsgálatát választottam, melynek eredményei iránymutatásként szolgálnak a testtömegre, testösszetételre, evési magatartásra, és a teljesítményre kifejtett hatására.
Munkámmal a Tudományos Diákköri Konferencián II. helyezést értem el, emellett kutató tevékenységemért Kriszbacher Ildikó tehetséggondozási ösztöndíjban részesültem.
A Pécsi Súlyemelő Egyesület felkérésére segédkeztem sportolóik táplálkozási tervének kidolgozásában.
Megragadva a lehetőséget, számos alkalommal ellátogattam iskolákba, hogy előadásommal felhívjam a gyermekek, illetve fiatalkorúak figyelmét az egészséges táplálkozás jelentőségére. 
Szakrendelésem során várom mindazokat, akik nem tudnak eligazodni az egészséges táplálkozás útvesztőjében vagy valamilyen betegség következményeként kényszerülnek étrendjük megváltoztatására.
Vallom, hogy kisebb, fokozatos változásokkal észrevétlenül elérhetjük a kívánt célt, emellett pedig nem feledkezem meg lelki tényezők és az evési magatartás közötti kapcsolat fontosságáról sem. Ennek tükrében várom pácienseimet, hogy dietetikusként támasz lehessek az életmódváltásban.

 

Vissza